Forte_ Intervjuet: Fra Schrødingers likning til C#

Ragnhild Aaraas Hånde
Hva er sammenhengen mellom å analysere energitapet i en nedkjølingsprosess for hydrogen og hvordan man setter opp en DevOps-pipeline? For Ragnhild Hånde, .NET backend-utvikler i Forte Digital, handler begge om trening i problemløsning.

Med en mastergrad i teknisk fysikk fra NTNU er det ikke urimelig å hevde at vårt siste tilskudd til Forte_ Intervjuet ikke er en “typisk” utvikler. Som student jobbet hun med å gjøre en numerisk minimering av energitapet i en nedkjølingsprosess for hydrogen (ja du leste riktig). I dag jobber hun som backend-utvikler i et prosjekt for en av Norges største organisasjoner. Interessen for programmering startet i Paris. 

– Da jeg gikk i 4. klasse på NTNU dro jeg på utveksling til Paris. Der fikk jeg virkelig øynene opp for programmering. Det var der jeg fikk en slags kickstart på min på min software-utviklerkarriere! 

Fikk tilbud om PhD i Frankrike

– Jeg hadde faktisk et åpent tilbud om en PhD i Paris, som jeg lenge vurderte, men endte til slutt med at jeg ønsket å flytte til Oslo, nærme familien og venner. Da gikk jeg noen runder med meg selv, og reflekterte over hva jeg kunne tenke meg å gjøre - hva jeg synes er gøy. Jeg landet til slutt på at jeg ønsket å prøve meg som software-utvikler.

Hvordan hadde arbeidshverdagen sett ut om du hadde takket ja?

– Satt litt på spissen hadde jeg kanskje jobbet på en lab, som veldig mange andre fysikere. Og for en kronisk klumser kan det være litt frustrerende arbeid, sier Ragnhild med en smil. 

For Ragnhild var det en rekke tilfeldigheter som førte til at hun i dag ikke jobber som fysiker, men som utvikler. Selv om tilsynelatende ikke er store fellestrekk mellom å løse Schrødingers likning og å skrive C#-kode i Visual Studio i arbeidslivet, er hun sikker på at bakgrunnen som fysiker kommer godt med.

– Jeg tror at min bakgrunn som fysikker er en veldig god bakgrunn å ha i denne bransjen. Én ting er om man kan et programmeringsspråk, eller om man vet hvordan man skal sette opp en DevOps pipeline, det er jo alltid mulig å lære seg. Men det som jeg har med meg fra skolen er mange, mange timer trening i problemløsning. 

Jeg ønsket å jobbe i et mindre selskap, der jeg fikk mer påvirkningskraft.

Ønsket mer fagutvikling

Forte Digital har siden oppstarten i 2017 hatt en enorm vekst og teller i dag 150 ansatte på tvers av Oslo og Krakow. Med teknologidirektør Monica Beate Tvedt i spissen, har vi ansatt mer enn 25 teknologer de siste 12 månedene. Målet er å skape en av Norges beste tech-miljøer.

– Etter noen år som utvikler i Sopra Steria, var tiden moden for å prøve noe nytt. Det er flere grunner til at jeg begynte i Forte. Jeg ønsket blant annet å jobbe i et mindre selskap, der jeg fikk mer påvirkningskraft. Samtidig ønsket jeg å utvikle meg faglig. Jeg ønsket å bruke mer tid på å lære mer om software-utvikling og forskjellige teknologier. Fra tidligere har jeg jobbet med mye forvaltning og veldig gamle kodebaser. Jeg synes det er veldig gøy og inspirerende å jobbe med helt ny teknologi. Det var også viktig for meg da jeg byttet jobb. 

Alternative text

Helt ny teknologi

Hvordan har de første månedene hos oss vært?

– Etter snart 6 måneder i Forte Digital har disse ønskene virkelig stått til forventingene! Jeg føler at det er satt av mye tid til meg som medarbeider, og lagt mye vekt på hva jeg mener, det setter jeg veldig stor pris på.

Hva jobber du med akkurat nå?

– Nå jobber jeg i et spennende prosjekt hos Virke. Vi jobber med mye ny teknologi og det er mye som er nytt for meg. Men heldigvis har jeg mange dyktige kollegaer som gjør det lærerikt og morsomt. I tillegg til et spennende prosjekt får vi også mye tid til egenutvikling, mer enn det jeg er vant med fra tidligere. Nå gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med mine kollegaer utenom hjemmekontoret! 

Hva har du lyst til å lære mer om fremover?

– Siden jeg begynte i Forte, har jeg fått muligheten til å lære mer om Azure og det synes jeg er veldig spennende. I påsken fikk jeg også muligheten til å gå et Scrum-master-kurs, og det synes jeg var veldig inspirerende og gøy. Det er også noe jeg kunne tenkt meg å jobbe mer med og lære mer om!

Lurer du på hvordan det er å jobbe i Forte Digital? Se våre karriereisider her