Monica Beate Tvedt er en av Norges 50 fremste teknologikvinner

Monica Beate Tvedt er en av Norges 50 fremste teknologikvinner
For femte året på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode forbilder som kan inspirere flere kvinner til å velge teknologi. Det er første gang teknologidirektør i Forte Digital, Monica Beate Tvedt, er på listen.

Ønsker flere kvinner i tech

- Koronakrisen har vist oss enda tydeligere at vi trenger alle gode krefter til å de store utfordringene som vi som samfunn møter. Både kvinner og menn er dagens og morgendagens problemløsere, men fremdeles er det langt flere menn enn kvinner som jobber i denne bransjen. Dette er også hovedmotivasjonen til at Abelia og ODA vil inspirere og motivere enda flere kvinner til å velge yrker innenfor teknologi, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Her er Norges 50 fremste tech-kvinner 2021

Et forbilde både som teknologileder og som utvikler

– Det er veldig stas å få være en del av denne listen. Ble rørt da jeg fikk telefonen – rørt over at andre har tenkt på meg i denne sammenheng og det skal man sette pris på, sier Tvedt.

Tvedt setter pris på muligheten til å være et forbilde ikke bare som kvinnelig teknologileder, men også som utvikler.

– Det jeg synes er så fint, er at nå får jeg muligheten til å vise fram at det er flere av oss kvinner som er aktive utviklere i tillegg til å ha en lederrolle.

Alternative text
Alternative text

For få kvinner i tech

Under koronakrisen feirer kåringen 5 års-jubileum. Gjennom årene har den løftet frem flere viktige navn, som Karen Dolva, grunnlegger av NoIsolation som senere kom på BBCs liste 100 Women og Christine Spiten som var sentral i å starte opp Blue Eye Robotics. Spiten er en av DNs ledestjerner og jobber nå i WWF.

– Med året vi har lagt bak oss har den fundamentale rollen teknologi spiller aldri vært tydeligere. Det være seg innen samhandling, helse, bærekraft eller utdanning. De teknologiske løsningene for fremtiden må skapes av alle, og årets tall viser at det fortsatt er for få tech-kvinner i Norge. Da er det ekstra viktig og gledelig at disse fantastiske 50 rollemodellene representerer en stor bredde av muligheter, som vi håper vil inspirere mange flere jenter og kvinner til å skape tech-løsningene vi trenger i fremtiden, sier Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk.

Om kåringen

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury ledet av Øystein Eriksen Søreide. I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner, herunder ledere med fag-, budsjett- eller personalansvar, prosjektledere og rådgivere.

Juryen har bestått av

  • Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted
  • Steffen Sutorius, direktør i Digitaliseringsdirektoratet
  • Anne Grethe Solberg, organisasjonssosiolog
  • Karl Thomas Reinertsen, Managing Director for Capgemini Invent i Norge
  • Israr Khan, Co-Founder and Chief Product & Technology Officer i Aprila Bank
  • Tonje Sandberg, administrerende direktør i Accenture
  • Kristine Hofer Næss, CCO i Amesto og styreleder i ODA-Nettverk
  • Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia