Farmasiet

Farmasiet

Apotekvarer på nett

Farmasiet har i rekordfart vokst seg til å bli Norges største nettapotek. Med en ny og robust IT-arkitektur kan nettapoteket nå tilby mer personalisert innhold, skape målrettet markedsføring og kundeopplevelser i verdensklasse.

Kunde

Farmasiet

År

2019–pågående

Ansvarsområder

Utvikling og arkitektur
UX Design
Design research
Innsikt
Konseptutvikling
Innholdsproduksjon

Områder

Digital tjenesteplattform
Episerver DXP
inRiver PIM


Alternative text

Oppgaven

Farmasiet.no (tidligere komplett-apotek.no) har som mål å skape de beste brukeropplevelsene, effektivisere drift og skape grobunn langsiktig vekst. For å nå disse målene var det behov for en ny e-handelsplattform og en forbedret arkitektur.

Oppgaven fra Norges største nettapotek var klar: Lage den råeste digitale kjøpsopplevelsen i bransjen bygget på en solid og fremtidsrettet plattform som legger til rette for skalering og vekst.

Alternative text

Teknologi og leveranse

Farmasiets nye e-handelsplattform er bygget på Episerver Commerce, inRiver PIM og en arkitektur som bidrar til effektiv verdiøkning gjennom eksterne partnere samt egen tjenesteutvikling. Løsningen er skybasert i Azure og håndterer vanlige apotekvarer i tillegg til legemidler som krever resept. Sikkerhet og personvern har gjennom hele leveransen vært førende for valg av teknologi og arkitektur.

  • Digital tjenesteplattform utviklet ved hjelp av Forte_ Fusion
  • Episerver Commerce
  • inRiver PIM (product information management/produktkatalog)
  • Integrasjon mot bransjeløsninger
  • Bambora som betalingspløsning
  • Integrasjon mot logistikkpartnere
Vi har satt oss et mål om å nå milliardomsetning innen 2023. Med vår nye e-handelsplattform er vi godt rustet til å nå det målet. Gode digitale kundeopplevelser er et must for å lykkes for enhver nettbutikk. Med vår nye løsning er jeg sikker på at vi har skapt en av de råeste digitale kjøpsopplevelsene i bransjen.

Resultater

Både direkte trafikk og konverteringsraten har fra 2021 til 2022 økt med 50 prosent. Plattformen har også gjort det mulig for Farmasiet å eksperimentere med kunstig intelligens i markedsføringen. Sammenlignet med innsiktsbaserte produktanbefalinger presterer anbefalinger ved hjelp av kunstig intelligens 233 prosent bedre.

I kjølvannet av COVID-19-pandemien har Farmasiet opplevd enorm omsetningsvekst, særlig innen salg av reseptmedisiner. Nye Farmasiet.no har bidratt til nordmenn nå enkel, lettvint og trygt kan handle apotekvarer på nett i en tid der pandemien har begrenset våre muligheter til å handle fysisk i butikk. Med nye Farmasiet.no og en helt ny e-handelsplattform, har Forte Digital levert en moderne teknisk løsning som tilrettelegger for langsiktig vekst og lønnsomhet.

Digital tjenesteplattform

Med den nye e-handelsplattformen har nettbutikken fått en buffer mellom de tamme og disiplinerte dataene i kjernesystemene og de frittgående «ville» dataene som skapes av kundene selv gjennom deres atferd i nettbutikken. Resultatet er at Farmasiet nå kan bruke verdifull data på en langt bedre og mer effektiv måte enn tidligere til å utvikle relevante produkter og tjenester, personalisering og gode kundeopplevelser.

Kontakt oss