Vi lanserer Software Quality Academy – Foundation

Alternative text
Som nyutdannet kan det være vanskelig å forstå sin rolle i arbeidslivet. Man er usikker på hvilket ansvar man egentlig har, og hva de andre i teamet forventer av deg. I mange selskaper kastes man rett ut i prosjekt, og man får kanskje ikke den onboardingen man trenger for å være trygg når man begynner. Her mener jeg at alle selskaper har et ansvar for å vise hva som kreves av deg, uavhengig av hvilket område man skal jobbe innenfor.

Test og kvalitet er et veldig viktig, men dessverre, nedprioritert område i mange prosjekter. Tradisjonelt sett var testing en aktivitet som skjedde helt mot slutten av utviklingen. I dag jobber vi smidig og lanserer ny funksjonalitet hyppig, og da må man ha test med fra start. Da blir test et felles ansvar for både utviklere og testressurser. Eller, enda bedre, skaper man rollen som jeg har fått i Forte Digital: Utvikler med kvalitetsfokus!

Fokus på kvalitet

I en perfekt verden har alle utviklere et kvalitetsfokus, men foreløpig er man ikke helt der. I dagens IT-utdanning lærer man dessuten altfor lite om test, så første steg på veien er å sørge for at alle nyutdannede utviklere og testressurser blir opplært i hva det vil si å kvalitetssikre software.

På bakgrunn av dette har vi i Forte Digital valgt å lansere det vi kaller Software Quality Academy – Foundation. Dette er et akademi som gir èn uke opplæring i grunnleggende testfag. Dette skal tilbys alle graduates, samt de med relativt kort arbeidserfaring.

Blanding av teori og praksis

Akademiet er en blanding av både teori og praksis, med fokus på det tekniske. Temaer man skal gjennom er for eksempel grunnleggende teori om testpyramiden, oppsett av demomiljø, enhetstesting, integrasjonstesting og GUI-testing. Disse temaene er nøye utarbeidet av ressurser fra både teknologi, arkitektur og test for å sørge for at man favner det aller viktigste, men samtidig ikke for bredt.

Selvfølgelig er det også masse sosialt underveis, og etter fullført akademi mottar man et diplom som bevis på opplæringen man har vært gjennom. Alle kursene holdes av erfarne folk som både kan og brenner for fagfeltet sitt. For å skape et best mulig program er nemlig Software Quality Academy Foundation et samarbeid mellom alle i Quality avdelingen, der alle har ulik bakgrunn og kompetanse.

  • Alternative text
  • Alternative text

Kompetanseutvikling

Software Quality Foundation er bare et av flere akademi vi skal tilby i Quality-avdelingen. Lenger ut i arbeidslivet er det både ønskelig og nødvendig at man bygger videre på kunnskapsbanken, og derfor skal vi også utvikle flere akademier på høyere nivå, både Associate og Expert. De vil være mer spisset mot ulike domener, som for eksempel sikkerhet, ytelse, testdata, testledelse, og AI. Foundation akademiet vil selvfølgelig også være åpent for andre interne som vil lære et nytt fagfelt.

Til høsten tar vi imot 10 Technology graduates som alle skal onboardes i hele 3 uker. De skal gjennom både Forte Developer Academy og Software Quality Academy.

Dette blir første gang vi gjennomfører Software Quality Academy og vi gleder oss stort!

Les mer om vår teknologiavdeling