John Kårikstad Sep 3, 2019

Siden dette er første gang vi har hatt summer interns i Forte_, var vi spente på tilbakemeldingene fra studentene og NorgesGruppen. Etter to presentasjoner – én ekstra sammenlignet med hva som var planlagt etter forespørsel fra NorgesGruppen – var begge parter strålende fornøyde. Det gikk over all forventning, og vi har blitt enige med NorgesGruppen om å fortsette på prosjektet etter sommeren. Vi i Forte_ er utrolig stolte over studentene som har vært hos oss og den jobben de har gjort.

Fra teori til praksis

Å jobbe som konsulent er noe mange studenter ønsker å prøve ut. Her får man muligheten til å bruke sine erfaringer, kunnskap og generelle kompetanse til å jobbe med komplekse problemstillinger og utfordringer.

Denne sommeren var det fire masterstudenter fra NTNU og UiO som fikk muligheten til å jobbe med NorgesGruppen på tvers av kontorene våre i Oslo og Krakow. Gruppen bestod av:

  • Alfred, master i informatikk ved NTNU med spesialisering innen kunstig intelligens.
  • Tord, indøk på NTNU med spesialisering innen data og kunstig intelligens.
  • Endre, master i datateknologi ved NTNU med spesialisering innen kunstig intelligens.
  • Jørgen, master i programmering og systemarkitektur ved UiO med spesialisering innen programvare.

Introduksjonsperioden bestod av å bli bedre kjent med hverandre, samt Forte_ og det selskapet jobber med, før man ble introdusert til prosjektet som skulle stå i sentrum gjennom sommeren.

Målet med denne perioden var å skrive god dokumentasjon, fullføre brukertesting og fremlegge en anbefaling rundt innovasjonsprosjektet. Videre var det viktig å ta for seg ulike scenarioer, bygge en prototype, samt fremme anbefalinger rundt de neste stegene for prosjektet. Sistnevnte var spesielt viktig, ettersom NorgesGruppen muligens ønsket å fortsette med arbeidet etter sommeren med andre konsulenter hos Forte_.

Video 1 - start i Oslo: https://youtu.be/laflssUjm_A

Fikk bryne seg på relevante teknologier

I løpet av sommeren har teamet fått hands-on erfaring med en rekke ulike og høyst aktuelle teknologier. Innovasjonsprosjektet i NorgesGruppen inkluderte blant annet utstrakt bruk av kunstig intelligens, med formål å analysere kundedata. Det er i dag avgjørende for virksomheter å ta del i prosesser som betrakter og benytter seg av data for å utvikle relevante løsninger og tjenester. Dette gjør kunnskap og erfaring innen maskinlæring og dyp læring uvurderlig.

I tillegg til kunstig intelligens har teamet utviklet en app gjennom den fremtredende teknologien React Native. Det plattformuavhengige rammeverket basert på JavaScript har blitt et svært populært valg for implementering av mobilapplikasjoner. Med dette har sommerstudentene opparbeidet seg ettertraktet og verdifull erfaring i løpet av sommeren hos oss.

Internasjonal erfaring

Tre av sommerens totalt åtte uker ble tilbrakt på kontoret i Krakow. Her ble studentene blant annet kjent med både fast ansatte og andre summer interns fra Polen, hvor de fikk anledning til å dyrke internasjonal kultur og knytte bånd på tvers av landegrenser. Med seg tilbake har de både nyttige erfaringer og en minneverdig opplevelse.

Foruten utenlandstur til Krakow blir de også med på Forte_ Grand Tour, der vi skal feire at vi sammen nådde alle målene våre for 2018. Dette vil vi gjøre ved å arrangere en samlet tur fra både Oslo og Krakow til Toscana i Italia i slutten av september. Her vil man bli bedre kjent med menneskene som sammen bygger Forte_.

Video 2 - opphold i Krakow: https://youtu.be/AAyS-Zsqiw4

Hvordan var opplevelsen?

Før internshipet begynte i sommer var vi spente på hvordan opplevelsen skulle være for sommerstudentene. Vi visste at NorgesGruppen ville trenge hjelp med et innovasjonsprosjekt på tvers av de ulike kjedekonseptene deres. Samtidig ønsket vi at studentene skulle opparbeide seg praktisk erfaring og kunnskap fra arbeidslivet, samt en fremragende opplevelse fra Oslo og Krakow.

Nå som internshipet er ferdig og høsten nærmer seg ser vi på internship-perioden som meget vellykket.

Studentene har gitt oss gode tilbakemeldinger, og vi har allerede signert flere av dem for å starte hos oss som fulltidsansatte i august 2020. Dette er vi kjempestolte av, noe som gjenspeiler den gode opplevelsen man fikk i løpet av sommermånedene hos oss.

Videre har NorgesGruppen gitt svært gode tilbakemeldinger på teamet og den jobben de har gjort på prosjektet. I dag har vi allerede flere konsulenter som jobber med å videreføre arbeidet hos NorgesGruppen.

I disse dager har vi lagt ut nye stillingsannonser for summer internship neste år. Vi forbereder oss også til karrieredager på NTNU, UiO og andre universiteter og høyskoler.

Vi gleder oss til å møte mange flinke studenter og potensielle kollegaer, og håper du ønsker å komme innom oss for å høre på hvilke muligheter Forte_ Digital tilbyr. I år søker vi interns innen både UX-design og utvikling med søknadsfrist 1. oktober.

Summer Internship 2020 (Teknologi)
Summer Internship 2020 (Design)

Vi ser frem til å høre fra deg!