Recruitment and Employer Branding SpecialistOslo

Har du lyst til å bli vår nye Recruitment and Employer Branding Specialist? Du vil komme inn tidlig i et ambisiøst selskap, og få mulighet til å påvirke hvem Forte Digital skal være fremover.

Om stillingen

Forte Digital har hatt en sterk organisk vekst, og 3 år etter oppstart teller vi idag 130 konsulenter innen strategisk rådgivning, design og teknologi. Vi har kontorer i Oslo og Krakow, og jobber med kunder som OBOS, NorgesGruppen, NAF, Høyskolen Kristiania, Farmasiet.no og Kongsberg gruppen.

Som en viktig del av strategien videre søker vi nå etter en Recruitment and Employer Branding Specialist. Vi skal rekruttere de aller beste konsulentene i bransjen vår, og vi setter høye krav til alle vi ansetter. Dette krever også at vi har den beste rekrutteringsprosessen og kommunikasjonsstrategien. Vi skal både gjøre aktivt søk etter aktuelle kandidater, rekruttere i eget nettverk, og bygge videre på et allerede sterkt brand for å tiltrekke oss nye ansatte.

Vi ser etter deg som har bevist gode resultater med rekruttering i vår bransje og som liker å tenke nytt. Vi skal rekruttere flere seniorer innen design, arkitekter og utviklere innen frontend, .NET og Java. Etterhvert vil vi også rekruttere flere lederroller. Det ligger i planene å bygge opp nye forretningsområder hvor det også vil være behov for strategiske rekrutteringer.

Som en del av rekrutteringsteamet kommer du til å jobbe tett sammen med lederne av de ulike fagavdelingene våre, i tillegg til vår egen marked og kommunikasjonsavdeling.

altText

Hva du vil gjøre

  • Designe en skalerbar rekrutteringsstrategi med Forte sine kjerneverdier i bunn.
  • Identifisere, bygge og skalere passive talent pipelines og passive sourcing strategier.
  • Operativ rekruttering fra A til Å, og støtte avdelingsledere og kandidat under prosessen.
  • Være den sentrale driveren i å bygge opp Forte Digital`s employer brand sammen med marked og kommunikasjonsavdelingen.
  • Tett samarbeid med avdelingsledere for å effektivisere og støtte rekrutteringsprosesser.
  • Bygge dashboards knyttet til relevante data for et sterkere besluttningsgrunnlag.

Hvem er du

  • Du har tidligere erfaring med rekruttering fra A til Å.
  • Du har jobbet med rekruttering av teknologiske roller tidligere.
  • Du evner å tenke innovativt og nytt for å bygge nye sourcing metodikker og ikke tradisjonelle rekrutteringskanaler.
  • Du trives med å kombinere operasjonelt arbeid i høyt tempo med kreative ideer og utvikling av nye konsepter.

Vi tilbyr

Vi kan tilby en arbeidsplass med høyt tempo, og et selskap med store ambisjoner. Du vil få en viktig rolle i selskapet, det viktigste vi gjør er å rekruttere de riktige menneskene som skal være med og bygge Forte videre.

Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre din jobb så enkel som mulig. Vi har allerede en sterk kultur som tiltrekker seg nye ansatte. Denne kulturen skal vi bygge videre på og investere i fremover. Forte skal være som «den andre familien», hvor vi passer godt på hverandre og hjelper hverandre til å lykkes. Forte er et ansatteid selskap.

Forte tilbyr gode ordninger for alle ansatte, inkludert gode pensjons- og forsikringsordninger, permisjonsordning, lønn og andre goder.
Søknader vil bli vurdert fortløpende. Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål.

Søk denne stillingen

Søk på denne stillingen ved å sende oss en e-post med CV og en kort søknad. Det er fint om du bruker navnet på denne stillingen som tittel i e-posten.

Krævede felter er markeret med *.

Send søknad via epost

Send oss en e-post med CV og en kort søknad.
Det er fint om du bruker navnet på denne stillingen som tittel i e-posten.

Kontakt oss