Nationaltheatret

Nationaltheatret

Hele Norges teater

Da Norge ble en fri nasjon med egen grunnlov, ble det også bestemt at Nationaltheatret skulle bygges som hele nasjonens teaterscene. Det skulle ligge midt i nasjonens hjerte – mellom storting og slott, universitet og rådhus – for å gjenspeile landets identitet.

Kunde

Nationaltheatret

År

2018–pågående

Ansvarsområder

UX Design
Design research
Utvikling og arkitektur

Områder

CMS Tjenesteplattform

Alternative text

Oppgaven

Nationaltheatret er Norges største teater. Hvert år gjennomføres det over 50 produksjoner, rundt 1 000 forestillinger med over 200 000 besøkende. For å sikre den kunstneriske produksjonen og sin markedsposisjon, er Nationaltheatret helt avhengig av gode publikumstall og høye inntekter. Her er nettsiden Nationaltheatret en sentral salgskanal for teateret, og det er viktig at den er tilgjengelig og brukervennlig til enhver tid.

Oppgaven fra Nationaltheatret

  • Øke konvertering av salg av billetter til forestillinger fra nationaltheatret.no.
  • Legge til rette for raskere utviklingstakt.
  • Ønske om mer samarbeid med flere samarbeidspartnere, med fokus på kryssalg og pakketering av tjenester.
Alternative text

Teknologier og leveranse

Nettsidene driftes i Microsoft Azure Cloud.

  • Episerver er valgt som publiseringsløsning.
  • Bambora benyttes som betalingsløsning.
  • Tessitura er tett integrert med Nationaltheatret.
  • Tessitura er teaterets CRM-løsning, hvor alle billettbestillinger administreres.
Alternative text

Resultater

Nationaltheatret har en viktig plass i norsk historie. Forte_ Digital har bidratt med å optimalisere samspillet mellom Episerver, Tessitura og publikum. Dette er essensielt for en optimal kundeopplevelse med ryddig brukersnitt. Her har systempålitelighet og kvalitet vært prioritert.

Gjennom 2019 har Forte Digital fokusert spesielt på forbedring av kjøpsprosessen for forestillinger og andre arrangementer fra Nationaltheatret. Dette har resultert i en prosentvis stor økning i salg sammenlignet med 2018, og har vært en stor suksess.

Forte Digital har også jobbet med et internt verktøy som gir fleksibilitet i tilgjengeliggjøring av tilleggsprodukter, noe som tidligere ikke har vært tilgjengelige. Dette har resultert i økt effektivitet blant teateransatte, og økt salg.

Alternative text

Kontakt oss