Fjern friksjon for foreldre i tidsklemma

Alternative text

Én plattform fra barnehage til eksamen

Kunde

Aula

Prosjekt

Aula er en enhetlig digital kommunikasjonsplattform som gir oversikt og mer målrettet kommunikasjon på tvers av barnas barnehage, skole og skolefritidsordning.

Løsningen er utviklet sammen med Netcompany.

  • År

    2020–pågående

    Fagområder

    • Experience

Oppgaven

Med den forrige intranettløsningen, Skoleintra, måtte brukere logge seg på flere institusjoners plattformer for hvert barn de hadde. Dette ga en informasjonsoverbelastning og skapte unødvendige stressfaktorer som frustrerte mange familier.

Foreldre trengte en helhetlig oversikt og mer målrettet kommunikasjon på tvers av barnas barnehage, skole og skolefritidsordning (ASP) for å ta del i deres hverdag og trivsel. Det var derfor viktig å skape en enhetlig, digital kommunikasjonsplattform.

Alternative text

Leveranse og løsning

Dialogen mellom skole og hjem øker kraftig – og blir stadig mer digital. Den nye plattformen skal legge til rette for dette – uten å skape nye unødvendige lag av kompleksitet.

En brukervennlig løsning

Aula erstatter det tidligere offentlige intranettet, Skoleintra, og er laget for å følge barnet fra barnehage til eksamen på én enkelt plattform. Enten et barn har sin første skoledag eller flytter til en ny kommune, er Aula fortsatt det sentrale kontaktpunktet. Dermed gir Aula full oversikt over kommunikasjonen mellom familien og offentlige institusjoner, og foreldre trenger kun å logge inn på én applikasjon uansett hvor mange barn de har.

Fokus på design

Plattformen byr på mange funksjoner som meldinger, en oppslagstavle med viktig informasjon, kalendere med mulighet for å gjøre avtaler samt mulighet til å se og lage bildegallerier, blant annet. Brukervennlighet, god oversikt og relevans er kjennetegner designet. Målet er å lette arbeidsflyten for fagfolk og forbedre kommunikasjonen mellom familie og institusjon. Derfor ble løsningen laget med involvering og testing på tvers av alle typer brukere.

Tilpasset alle plattformer

Brukergrensesnittene er utviklet for app og desktop og kan dermed brukes på både datamaskiner, Chromebook, smarttelefoner og nettbrett. Dessuten vises Aula som et dashbord på institusjonens berøringsskjerm der barnet sjekker inn og ut.

Nasjonal løsning

Samtlige 98 danske kommuner introduserer nå Aula som deres kommunikasjonsplattform på skoler, og 95 kommunerer ruller ut løsningen i barnehager.

Tjenester for offentlig sektor

Hvordan sikrer man at de digitale produktene og tjenestene som utvikles er noe som innbyggerne faktisk vil ha?

Hvordan skal man organisere teamene som skal utvikle og designe løsningene?

Forte Digital hjelper offentlige etater, direktorater og statlige virksomheter med å med å lykkes digitalt.

Les mer
Alternative text

Kontakt oss