Ny utviklingssjef til Forte Digital: – Et tilbud jeg ikke kunne si nei til

Kjetil Kværne Forte Digital
Kjetil Kværne er ansatt som ny utviklingssjef i Forte Digital. Med mer enn 20 års erfaring i IT-bransjen har Forte Digital sikret seg en av bransjens mest erfarne teknologer innen løsningsarkitektur og skytjenester.

Kjetil Kværne er ansatt som Head of Development i Forte Digitals teknologiavdeling, og har bakgrunn som utvikler, løsningsarkitekt og skyspesialist. Kjetil går nå inn i en nyopprettet rolle som blant annet utviklingssjef, direktør for arkitektur og Microsoft partneransvarlig i Forte Digital, og blir med det én av tre nye ledere som inngår i Forte Technology sin ledergruppe. Teknologidirektør Monica Tvedt er svært fornøyd med ansettelsen og beskriver Kjetil som et fantastisk forbilde. 

– Med Kjetil på plass i Forte har vi ikke bare fått et fantastisk forbilde i teknologiavdelingen, vi har fått en av Norges fremste fagpersoner på arkitektur og utviklingsprosesser. Jeg har jobbet med Kjetil i mange år før vi begge havnet i Forte. Han er en visjonær som virkelig tørr og våger å drømme. Det er egenskaper vi virkelig verdsetter i Forte Digital, forteller Monica Tvedt. 

Alternative text

"En mulighet jeg ikke kunne takke nei til"

Hovedpersonen selv beskriver overgangen som “en unik mulighet man ikke kan takke nei til!”, og trekker frem Fortes storsatsing på skyteknologi, utvikling og arkitektur som avgjørende for at han han valgte å takke ja til jobben som sjefsarkitekt. Han forklarer også at Fortes fokus på sosial og faglig utvikling, samt ambisjonen om å bygge et bransjeledende teknologimiljø som avgjørende.

– Med mer enn 20 års erfaring innen IT-bransjen har jeg jobbet i mange spennende selskaper og ulike teknologiavdelinger, og naturligvis fått mange tilbud. Da jeg kom i dialog med Forte skjønte jeg raskt at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til! 

  • Alternative text
  • Alternative text
Hvor mange har en teknologidirektør som også jobber som utvikler i et prosjekt?

Kjetil forteller at han er særlig stolt av å ha bidratt til å utvikle samfunnsnyttige løsninger som berører mange mennesker, blant annet innen helse og varslingssystemer for naturkatastrofer. Han trekker frem Monica Tvedt som en viktig driver for at han valgte Forte Digital.

– Jeg har jobbet med mange dyktige og inspirerende mennesker opp gjennom tiden, men én av de som har imponert meg mest er Monica. Hun er ikke bare en ekstremt dyktig utvikler, men har også kvaliteter som en god og moderne leder. Hun er en inspirasjon for meg, og jeg tror hun kan hjelpe meg til å bli en bedre utvikler, leder og menneske. Hvor mange konsulentselskaper har en teknologidirektør som faktisk er ute og jobber som utvikler hos kunde? spør Kjetil retorisk. 

Hva er dine ambisjoner i stillingen fremover?

– Jeg har i første omgang ambisjoner om å videreutvikle og synliggjøre Fortes sterke kompetanse innen utvikling, arkitektur og skyløsninger. Det innebærer blant annet å styrke samarbeidet med våre kunder og samarbeidspartnere. Jeg tror og håper at min erfaring og kompetanse kan bidra til at våre kunder virkelig lykkes digitalt. Samtidig har jeg en ambisjon om at Forte Digital blir Microsoft Gold Partner og sertifisert Advanced Spesialist innenfor flere områder. Til slutt håper jeg at jeg kan bidra til å få frem nye (og yngre) stjerner blant mine kollegaer i IT-bransjen!

  • Alternative text
  • Alternative text

Hva er ditt budskap til organisasjoner som ønsker å lykkes digitalt?

– Etter å ha jobbet med mange kunder i en rekke ulike bransjen har jeg dessverre sett alt for mange eksempler på virksomheter som sliter med lav endringstakt og høye kostnader, ofte på grunn av begrensinger i systemene som brukes. Mitt budskap til de som ønsker å lykkes er egentlig ganske enkelt: sørg for at leverandørene dine leverer kvalitet. 

Hva betyr det i praksis? 

– Det betyr at man evner å levere hyppig fra man får en idé til man kan teste det ut i produksjon. Det er en god indikator på kvalitet. Samtidig tror jeg det er helt avgjørende at man tar eierskap til egne data. Altså kvaliteten, integritet og grunnlaget (mengde). Det er først da man får god nok innsikt til å virkelig utnytte potensialet!