Ferd går inn på eiersiden i Forte Digital

Fra venstre i bildet: John Kårikstad, Morten Borge, Frida Lillebøe

Pressemelding:

Ferd, et av Norges ledende investeringsselskaper, har kjøpt en eierandel på 28 prosent i Forte Digital: – Vi er imponert over den enorme utviklingen selskapet har hatt sier CEO i Ferd, Morten Borge.

Forte Digital er et konsulentselskap spesialisert innen teknologi, digitalisering, innovasjon og rådgivning. Selskapet har siden oppstarten i 2017 vokst til mer enn 350 ansatte på tvers av Norge, Polen, Danmark og Tyskland. Forte Digital omsatte i 2022 for 284 millioner kroner, opp fra 185 millioner kroner fra 2021.

– Vi har hatt mange interessenter på døren som har ønsket å kjøpe Forte Digital, men vi har ikke vært til salgs. Etter seks år ønsker nå noen av aksjonærene våre å selge noen aksjer, og da er vi veldig glade for å ha funnet en god løsning med Ferd., sier John Kårikstad, gründer og daglig leder i Forte Digital.

Fra venstre: Frida Lillebøe (Ferd), Morten Borge (Ferd) og John Kårikstad (Forte Digital)

Ferd har i dag eierskap i en rekke andre teknologiselskaper, blant andre Mnemonic, Simployer, Norkart og Trifork.

Morten Borge, CEO i Ferd, er imponert over Forte Digitals kundeliste, leveranser og vekst.

– Vi har fulgt Forte Digital en stund og er imponert over den enorme utviklingen selskapet har hatt på kun seks år. Gjennom vårt eierskap ser vi fram til å bidra til videre vekst i Norge og Europa. Forte Digital har en solid kundeliste og har åpenbart kompetanse markedet etterspør. Samfunnet skal digitaliseres ytterligere og vi har sterk tro på at det er betydelige vekstmuligheter også utenfor Norge, spesielt i Tyskland og resten av Norden, sier Borge.

Morten Borge, CEO i Ferd

Internasjonale ambisjoner

Forte Digital har i dag store norske virksomheter som OBOS, NAF, Farmasiet, Måsøval og NorgesGruppen på kundelisten. Sistnevnte eier også 10 prosent av Forte Digital. Konsulentselskapet har spesialisert seg på å bygge digitale plattformer for å unytte store mengder data. I 2022 etablerte de nye kontorer både i Danmark og Tyskland. Kårikstad forteller at Forte Digital har store ambisjoner internasjonalt.

– Med Ferd som ny medeier får vi større muligheter til å vokse raskere ute i Europa. Vi jobber mot å gjøre nye oppkjøp allerede i år og vi fremskynder planene vi har om å finne nye land vi kan etablere oss i.

Forte Digital har i dag selskaper som Audi, Heute.at og flere oppstartsselskaper innen e-helse på kundelisten i de tyskspråklige markedene Tyskland, Østerrike og Sveits.

Forte Digital åpnet i 2022 kontorer i Tyskand.

NorgesGruppen på eiersiden

Siden 2019 har NorgesGruppen eid 10 prosent av Forte Digital. De fortsetter som eier med samme eierandel også etter at Ferd kommer inn på eiersiden.

– NorgesGruppen er også er viktig eier i Forte Digital og vår største kunde. NorgesGruppen er en av de aller beste i Norge, men også i Europeisk målestokk, på å tilby relevante og personaliserte digitale tjenester gjennom smart bruk av kundedata, sier Kårikstad.

I Norge har Forte Digital spesialisert seg innen dagligvare, netthandel, retail og medlemsorganisasjoner. Kårikstad tror det er et stort potensial for digitalisering i andre bransjer.

– Vi ser også et stort potensial for vekst innen nye bransjer, for eksempel innen havbruk og industri. Digitaliseringen av samfunnet vil fortsette med uforminsket styrke og i den utviklingen skal vi spille en sentral rolle, sier Kårikstad.

Fakta

  • Daglig leder: John Kårikstad
  • Styreleder: Jan Henrik Lindblad
  • Etablert: 2017
  • Antall ansatt: 350
  • Omsetning 2022: 284 millioner
  • Kontorer: Oslo, Krakow, Katowice, Berlin , København
  • Hovedeiere: Ferd (28 %), John Kårikstad (25,2 %), Dawid Liszka (13,5 %), Norgesgruppen (10 %) og Endre Dingsør (10 %)

Aktuelt

Kontakt oss