John Kårikstad Jul 9, 2020

Hjemmekontor og sommeravslutning

Som alle andre har vi også tilpasset oss en ny hverdag med hjemmekontor. Sakte, men sikkert er det nå fint å se stadig flere tilbake på vårt fysiske kontor – det er utrolig hyggelig å endelig kunne ta en kaffeprat ansikt til ansikt med gode kollegaer, og ikke minst nye dyktige folk som har kommet til oss den siste tiden. Vi har heldigvis god plass og kan dermed overholde smittevernreglene uten problem. Det var også fantastisk gøy å kunne samle alle flotte Forte-folk til en hyggelig sommeravslutning ute på fjorden i en flott seilbåt før ferien startet.

103598411 1003214153430957 6797141930312211564 o

Nye sommerstudenter

Vi er heldige som har fått noen av landets største talenter innen teknologi og design her til oss i sommer. I løpet av sommeren skal 6 av landets dyktigste teknologi- og designstudenter jobbe sammen i et tverrfaglig team og utforske nye digitale tjenester gjennom kundeinnsikt, prototyping og testing. Prosjektet er for NorgesGruppen, som er en av våre største kunder. Med god veiledning og oppfølging fra våre eksperter og mentorer skal studentene bli utfordret på rekke nye fagfelt og områder, og dermed få en smakebit på hvordan det er å jobbe som konsulenter.

Gruppebilde sommerstud

Rekruttering og organisasjonsbygging

I løpet av våren og forsommeren har vi også fått inn flere dyktige folk hos oss. Vi har blant annet ansatt ny kommunikasjonssjef, ny teknologidirektør, egen rekrutteringsansvarlig, og ny sjef for kundeutvikling og salg. Med disse på plass kan vi fortsette den gode veksten og samtidig bygge organisasjonen vår videre. Samtidig fortsetter vi arbeidet med å rekruttere dyktige teknologer, designer og forretningsutviklere i både Oslo og Krakow.

Når vi går inn i sommeren er vi 112 ansatte, og allerede nå ser vi at vi kommer til å levere godt over budsjett for hele 2020. Vi ser at behovet for gode digitale løsninger er større enn noen gang, noe vi også merker gjennom eksisterende og nye kunder. Vi har vært heldige som har fått flere nye kunder den siste tiden, og starter derfor opp flere nye prosjekter over sommeren.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=gswnPzhUoUI&feature=youtu.be

Nytt produktselskap og lansering av Forte_ Fusion

Siden startet av første kvartal har e-handel tatt et kvantesprang i det norske markedet. Ifølge ferske tall fra SSB har nordmenns netthandel vokst raskere enn noen gang tidligere. I kjølvannet av denne veksten er vi nå i gang med vår egen produktsatsing og lanserer Forte_ Fusion, som skal hjelpe våre kunder med å bruke data på en smartere måte for å kunne bygge mer relevante tjenester for sluttkundene, skape bedre kundeopplevelser, effektivisere organisasjonens interne prosesser og korte ned utviklingstiden for større digitale løsninger. Produktet sørger på den måten for at virksomheter raskere kan bygge sin egen digitale tjenesteplattform i Azure Cloud.

Forte_ Fusion passer godt sammen med e-handel, hvor behovet for å bygge bedre og mer relevante brukeropplevelser vokser med økt konkurranse og flere nye kundegrupper som går over til netthandel. Med Forte_ Fusion kan du bygge opp eller koble kundeprogrammet ditt opp mot handel i både fysiske og digitale kanaler, bygge mest mulig kunnskap om kundene dine, og bruke denne kunnskapen til å tilby de beste brukeropplevelsene der innhold og kommunikasjon oppleves relevant og tilpasset hver enkelt kunde.

Les mer om Forte_ Fusion her.

Nye satsinger: Java og Forte_ Consulting

Vi har sett en økt etterspørsel etter utviklere med kompetanse innen Java, frem til nå har vi fokusert på .NET og frontend. Vi ønsker derfor å bygge opp et eget Java-miljø, og er nå på utkikk etter dyktige Java-eksperter som har lyst til å bli med på denne nysatsingen. Teknologimiljøet vårt består allerede av over 70 arkitekter og utviklere, nå blir det i tillegg en ny satsing på Java.

Samtidig er vi også i gang med å fokusere enda mer på rådgivning og forretningsutvikling, og skal bygge videre på det området vi kaller Forte_ Consulting. Her tilbyr vi allerede svært erfarne rådgivere med lang erfaring og bred kompetanse innen ledelse, innovasjon og konseptutvikling, analyse og kartlegging av nye inntektsstrømmer. Vi skal nå ha enda flere erfarne rådgivere inn i Forte_ Consulting, i det vi nå bygger Norges mest erfarne og spisset miljø innen digital innovasjon og forretningsutvikling.

Store ambisjoner fremover

Fordi vi er eid av ansatte bestemmer vi selv hvordan vi vil bygge selskapet vårt videre. Vi har store ambisjoner for Forte_ Digital, og har også brukt våren til å planlegger mye spennende fremover.

Visjonen vår er å være en arbeidsplass der de beste teknologene, designerne og rådgiverne blir. Det skal vi få til gjennom kontinuerlig fokus på kompetanseutvikling, varierende arbeidsoppgaver og spennende oppdrag.

Vi gleder oss til å fortelle mer om alle de spennende planene vi har for de neste årene. Ved siden av konsulentvirksomheten skal vi også bygge opp en tydelig produktsatsing, hvor Forte_ Fusion er en del av dette. Vi skal også fokusere enda mer på Forte_ Incubator, og både støtte flere startups i tillegg til å etablere våre egne interne startups. Du skal heller ikke se bort i fra at vi etablerer helt nye forretningsområder under Forte_ Digital fremover.

God sommer fra alle oss i Forte_!