John Kårikstad Dec 17, 2020

Da den unge Ynghild Solholm for mer enn 20 år siden dro fra Bærum til landsbyen Dopota i Zimbabwe for å jobbe noen måneder som lærer, gikk det opp for henne at hun aldri ville greie å lære barna noe av betydning før de fikk mat. Fattigdommen var stor, AIDS ødela familier og gjorde barn foreldreløse.

Ynghild startet organisasjonen Sabona som arbeider på grasrotnivå for å stimulere til bærekraftig sysselsetting, lokalt prosjekteierskap og likeverd mellom mennesker.

Vi i Forte_ Digital finner mening i å hjelpe andre til å skape verdier selv. Vi ser at Sabona tenker på samme måte. Vi vet også at det vi gir til Sabona kommer helt frem til de som trenger det mest.

For tredje jul på rad velger vi derfor å gi pengestøtte til Sabona som vår julegave. Helt overodnet vil midlene vi bidrar med bli brukt til et prosjekt som skal skape bærekraftig sysselsetting og selvberging. Det de trenger aller mest i Dopota er tilgang på rent vann, mat, utdanning og ikke minst jobbmuligheter som gir inntekter, menneskeverd og stolthet. I fjor gikk pengene fra Forte til prosjektering av et helt nytt utviklingssenter (Sabona Development Center), med blant annet markedsplass og skole for entreprenørskap. Det ble i tillegg kjøpt inn mat i julen til de mest utsatte i landsbyene.

sabona3

Med årets generøse donasjon fra Forte_ Digital vil første trinn av utbyggingen komme i gang på nyåret. Prosjektet utføres i samarbeid med Ingeniører uten grenser og det er det Sabona Trust og et lokalt ingeniør team som vil følge opp fremdriften i tett samarbeid med Sabona i Norge. Vi har stor tro på dette prosjektet og med 95 % arbeidsledighet er det et stort behov med en arena for å skape nye arbeidsplasser.

Sabona har i over 20 år bevist at små, effektive organisasjoner med direkte kontakter inn i et lite lokalsamfunn kan gjøre en stor forskjell. Du kan lese mer om alt det fantastiske Sabona gjør på deres nettsider.

At noe av pengene går til å gi folk i landsbyen litt ekstra mat til julefeiringen gjør oss ekstra glade. Det er sårt tiltrengt da Zimbabwe nå gjennomgår en av de verste tørkene på over ti år. Vi vet at det vil bli satt enormt stor pris på. Å glede andre er noe av det beste vi kan gjøre når julen kommer.

Sabona4

Skulle du eller din bedrift ønske å bidra til Sabona, kan du se at det finnes muligheter for både enkeltindivider og bedrifter til å bidra.

Vi ønsker deg og dine en riktig god og fredelig jul. Takk for et fantastisk år sammen. Vi gleder oss allerede til neste år.