John Kårikstad Mar 26, 2019

Frokostseminar: Hvordan bygge digitale produkter og tjenester i en moderne arkitektur

Kravene til hvordan man bør bygge digitale produkter og tjenester har endret seg mye over de siste årene. Store endringer på teknologisiden, behovet for stadig raskere leveranser, og behovet for å utnytte data for å tilby mer relevant innhold til kundene er noen eksempler.

Det har også skjedd store endringer i hvordan man bruker publiseringsløsninger (CMS). Innhold som publiseres på nett kommer oftere fra flere ulike kilder. Tidligere var en publiseringsløsning hovedkilden til slikt innhold, nå er dette bare en del av alt det innholdet vi publiserer. Da blir det en utfordring dersom man har «grodd fast» med publiseringsløsningen sin, hvor all funksjonalitet på nettsiden er bygget opp basert på denne. Det blir vanskeligere å bruke innhold og relevante data fra andre kilder, vi får begrensninger i forhold til utvikling av ny funksjonalitet, og det blir kostbart med vedlikehold av løsningene.

I dette frokostseminaret skal vi dele eksempler og løsninger på hvordan man kan bygge en mer fremtidsrettet arkitektur for digitale løsninger, og hvordan man kan hente innhold og data fra flere kilder. Noe av det viktigste er å forstå hvorfor og hvordan man bygger en åpen og fleksibel arkitektur.

Seminaret passer for deg som vil forstå hvordan man bygger en moderne arkitektur for digitale tjenester, og muligheter for å bygge relevante digitale produkter og tjenester som gir større verdi for brukergruppene man vil nå. Her vil alle som har ansvar for digitale produkter og løsninger få nyttig innsikt rundt både tekniske, så vel som strategiske aspekter ved en moderne digital arkitektur.

Agenda onsdag 10. april:

08:00 – 08:30 Enkel frokost og kaffe

08:30 – 09:00 Nye obos.no – fleksibilitet og fokus på innhold fra flere kilder (Jorunn Øyna)
Jorunn Øyna fra OBOS kommer for å dele hvordan de tenker når de nå skal bygge et nytt helhetlig digitalt økosystem, og et nytt obos.no. De skal slå sammen dagens obos.no med nettsidene til OBOS Eiendomsmeglere og OBOS Banken, og bygge en arkitektur basert på "headless"-prinsipper som gjør at ulike kanaler (nett og mobil) kan bruke samme innhold og tjenester på tvers.

09:00 – 09:10 Påfyll av kaffe

09:10 – 09:40 Fremtidsrettet arkitektur for digitale løsninger (John Kårikstad)
John Kårikstad fra Forte_ vil dele våre tanker rundt fremtidsrettet arkitektur for digitale løsninger, hvor stadig mer av innholdet og dataene i digitale tjenester kommer fra andre kilder enn publiseringsløsningen. Vi får høre om «headless», digitale tjenesteplattformer og hvorfor kontroll på innhold og data kommer til å bli viktigere og viktigere fremover.

09:40 – 10:00 Spørsmål og svar for de som ønsker å bli igjen etter foredragene

Sted: Henrik Ibsens gate 60 A

Påmelding: Dato for seminaret er passert

John Kårikstad CEO

John har over 15 års erfaring som leder og strategisk rådgiver, og har i løpet av denne tiden opparbeidet en solid kompetanse innen...

Phone number (+47) 996 48 082
E-mail Created with sketchtool. john.karikstad@fortedigital.no